Dokuz Eylül Üniversitesi Spor Bilimleri ve Sporcu Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezimiz Açıldı

Yayınlanma Tarihi: 14-02-2024

Spor bilimlerinde Türkiye’nin önemli markalarından birisi olan Dokuz Eylül Üniversitesi olarak, Seferihisar Yerleşkemizdeki Fevziye Hepkon Spor Bilimleri ve Sporcu Sağlığı Uyg. ve Araş. Merkezi bünyesine kazandırdığımız 3 yeni laboratuvarımızın açılış töreninde Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar; İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Urla Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Solmaz, Seferihisar İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Abdülkadir Şimşek, Necat Hepkon Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Onur Hakoğlu, Üniversitemizin emektar hocası Prof. Dr. Adnan Gülerman, DEÜ Üst Yönetimimiz, hocalarımız, öğrencilerimiz ve sporcularımızla bir araya geldi.

Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar yaptığı açılış törenimizde “Spordaki yükselişi ve başarılarıyla dikkat çeken Üniversitemizin, bu alandaki yatırımlarına bir yenisini eklediği günde, Dokuz Eylül Üniversitesi Spor Bilimleri ve Sporcu Sağlığı Uyg. ve Araş. Merkezi bünyesine son teknolojik altyapıyla kazandırdığımız, alanında Türkiye’de ilklerden olan Prof. Dr. Gürbüz Büyükyazı İnsan Performans Laboratuvarı, İzokinetik Laboratuvarı ve Spor Biyomekaniği Laboratuvarı’nın hem bireysel hem de takım sporcularına yönelik kapsamlı performans analizi ve araştırma hizmetleri sağlayacak donanıma sahip olduğuna, öğrencilerimize, akademik araştırmalara ve toplum sağlığına sunacağı katkılara dikkat çektik. Sporcuların bilimsel çıktılar ışığında performanslarını ölçme, eksiklerini belirleyerek geliştirme ve sağlıklı kalmalarını sağlayacak Dokuz Eylül Üniversitesi Spor Bilimleri ve Sporcu Sağlığı Uyg. ve Araş. Merkezi bünyesindeki yeni laboratuvar birimlerimizin açılış kurdelesini konuklarımızla birlikte kestik ve birimlerimizi misafirlerimizle beraber inceledik.  Laboratuvarlarımızın kurulmasındaki tensipleri için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a; emeği geçen tüm hocalarımıza, idari personelimize, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor; yeni hizmet birimlerimizin Üniversitemize, spor camiasına, öğrencilerimize ve tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.